Vyhlasujeme nový ročník súťaže Maľba

Nadácia VÚB spúšťa prihlasovanie do 13. ročníka súťaže Maľba. Aj tento rok medzinárodná porota vyberie do finále 20 mladých slovenských maliarov a 3 najlepším udelí finančnú odmenu vo výške 20-tisíc eur. Prihláste sa cez online formulár od 16. apríla do 17. júna 2018.

Súťaž Maľba je systém podpory profesionálnych maliarov do 35 rokov, ktorý už má na slovenskej umeleckej scéne svoje stabilné miesto. Za uplynulých 12 rokov jej existencie Nadácia VÚB finančne odmenila 33 mladých maliarov a ich diela sprístupnila širokej verejnosti prostredníctvom 18 bezplatných výstav nielen na Slovensku ale aj v Taliansku. Nadácia VÚB počas jej histórie obdržala bezmála 1 100 prihlášok, pričom minulý rok sa do súťaže zapojil doposiaľ najvyšší počet umelcov.

Kvalitu a nezávislosť hodnotenia prihlásených diel zabezpečuje každý rok medzinárodná porota zložená z popredných európskych výtvarných umelcov, teoretikov, kurátorov, galeristov a tiež renomovaných pedagógov. Tá vyberie aj tentokrát zo všetkých prihlásených umelcov a ich diel 20 finalistov, spomedzi ktorých vzídu na základe dodatočného zasadania poroty traja víťazi. Najlepšie maľby získajú finančnú odmenu:
1. miesto – 10 000 eur
2. miesto – 6 500 eur
3. miesto – 3 500 eur

Súťaž Maľba 2018 je otvorená pre profesionálnych výtvarných umelcov do 35 rokov, ktorí sa venujú médiu maľba. Prihlásiť sa môžu cez online formulár od 16. apríla do 17. júna 2018.