Poznáme 20 finalistov súťaže Maľba 2018

Medzinárodná porota ohodnotila diela 128 účastníkov súťaže Maľba 2018, z ktorých vybrala 20 najlepších umeleckých diel mladých slovenských maliarov. Tí postupujú do finále, z ktorého vzídu 3 víťazi. Diela 20 finalistov si môžete pozrieť bezplatne v Galérii Nedbalka v dňoch od 28. septembra do 4. novembra.

Prvé kolo výberu v rámci 13. ročníka súťaže Maľba - Cena Nadácie VÚB za maliarske dielo pre mladých umelcov je za nami. Medzinárodná porota v zložení Jiří Kovanda (Česko), David Fehér (Maďarsko), Michele Giuseppe Coppola (Taliansko) a Erik Šille (Slovensko) vybrala 20 diel, ktoré postupujú do finále. O víťazstvo budú bojovať:

Agócs Zoltán
Barth Alexandra
Cvik Peter
Danková Anna
Fabová Lucia
Fajčíková Eva
Horvátová Lucia
Kačkošová Dominika
Machová Ľudmila
Mešša Petra
Nagypal Michal
Patúcová Soňa
Paučo Samuel
Sabol Filip
Sabová Džuppová Jarmila
Sulo Peter
Šakový Adam
Štulerová Simona
Thanová Michaela
Vrbovská Dušana

Mená finalistov sú uvedené v abecednom poradí. Diela finalistov si môžete pozrieť v Galérii

O víťazoch, na ktorých okrem uznania medzinárodnej poroty čaká aj finančná odmena v celkovej hodnote 20 000 eur, rozhodne porota v druhom kole hodnotenia, v ktorom budú diela hodnotené v origináloch. Mená víťazov sa dozvieme na vernisáži výstavy finalistov súťaže Maľba 2018. Naživo si diela 20 finalistov bude môcť verejnosť bezplatne pozrieť v Galérii Nedbalka od 28. septembra do 4. novembra.