Galéria víťazov

Žofia Dubová

1. miesto Maľba 2017

“Uznanie medzinárodnej poroty, ktorej názor je relevantný aj za hranicami Slovenska, vnímam ako veľký osobný úspech. Finančná odmena, ktorú som získala v súťaži Maľba, mi umožnila viac experimentovať a hľadať nové výzvy.“

Erik Šille

1. miesto Maľba 2009

“Vďaka Maľbe som získal pozornosť odborníkov na umenie i záujem verejnosti. Je to krásna iniciatíva a je obdivuhodné, že Nadácia VÚB podporuje mladých umelcov.“

Týchto 20 maliarov postupuje do finále súťaže Maľba 2019

Mladým maliarom, ktorí sa zúčastňujú rok čo rok súťaže Maľba, sa vypláca ich vytrvalosť. Svedčí o tom 14. ročník už dobre etablovanej iniciatívy Nadácie VÚB. Spomedzi 96 zapojených talentov vybrala tohtoročná medzinárodná porota 20 maliarov, z ktorých až 18 už v minulosti skúšalo touto formou svoje šťastie. Trojica najlepších umelcov bude známa v septembri. Nadácia VÚB podporí víťazov v ich ďalšej tvorbe celkovou sumou 20-tisíc eur.

Jarmila Sabová Džuppová: Bez maľby mám pocit, že neviem o sebe a o svete nič

Maliarka Jarmila Sabová Džuppová sa už viackrát zúčastnila na súťaži Maľba, ktorú organizuje Nadácia VÚB. V roku 2018 obsadila tretie miesto s dielom nazvaným Kolotoč zarastený medzi orechom a čerešňou. V tvorbe čerpá motívy z fragmentov vlastných denníkov. Zachytáva motívy domova s jeho priestorovými i časovými zmenami, ale aj ekologické tematizovanie života.

Viac noviniek