Galéria víťazov

Žofia Dubová

1. miesto Maľba 2017

“Uznanie medzinárodnej poroty, ktorej názor je relevantný aj za hranicami Slovenska, vnímam ako veľký osobný úspech. Finančná odmena, ktorú som získala v súťaži Maľba, mi umožnila viac experimentovať a hľadať nové výzvy.“

Erik Šille

1. miesto Maľba 2009

“Vďaka Maľbe som získal pozornosť odborníkov na umenie i záujem verejnosti. Je to krásna iniciatíva a je obdivuhodné, že Nadácia VÚB podporuje mladých umelcov.“

Týchto 20 maliarov postupuje do finále súťaže Maľba 2019

Mladým maliarom, ktorí sa zúčastňujú rok čo rok súťaže Maľba, sa vypláca ich vytrvalosť. Svedčí o tom 14. ročník už dobre etablovanej iniciatívy Nadácie VÚB. Spomedzi 96 zapojených talentov vybrala tohtoročná medzinárodná porota 20 maliarov, z ktorých až 18 už v minulosti skúšalo touto formou svoje šťastie. Trojica najlepších umelcov bude známa v septembri. Nadácia VÚB podporí víťazov v ich ďalšej tvorbe celkovou sumou 20-tisíc eur.

Jarmila Sabová Džuppová: Bez maľby mám pocit, že neviem o sebe a o svete nič

Maliarka Jarmila Sabová Džuppová sa už viackrát zúčastnila na súťaži Maľba, ktorú organizuje Nadácia VÚB. V roku 2018 obsadila tretie miesto s dielom nazvaným Kolotoč zarastený medzi orechom a čerešňou. V tvorbe čerpá motívy z fragmentov vlastných denníkov. Zachytáva motívy domova s jeho priestorovými i časovými zmenami, ale aj ekologické tematizovanie života.

Prihláste sa do 14. ročníka súťaže Maľba

Otvárame nový ročník súťaže Maľba – Cena Nadácie VÚB za maliarske dielo pre mladých umelcov. Prostredníctvom nej zviditeľňujeme a podporujeme talenty spomedzi nastupujúcej novej generácie profesionálnych maliarov už 14 rokov. Ak ste mladí umelci, ktorí sa venujú výtvarnému médiu maľba, môžete svoje diela prihlasovať prostredníctvom online formulára od 1. apríla do 15. júna 2019.

Viac noviniek