Galéria víťazov

Žofia Dubová

1. miesto Maľba 2017

“Uznanie medzinárodnej poroty, ktorej názor je relevantný aj za hranicami Slovenska, vnímam ako veľký osobný úspech. Finančná odmena, ktorú som získala v súťaži Maľba, mi umožnila viac experimentovať a hľadať nové výzvy.“

Erik Šille

1. miesto Maľba 2009

“Vďaka Maľbe som získal pozornosť odborníkov na umenie i záujem verejnosti. Je to krásna iniciatíva a je obdivuhodné, že Nadácia VÚB podporuje mladých umelcov.“

Mená najlepších maliarov roka 2018 sú známe

Najlepšími mladými maliarmi roka 2018 sa stali Jarmila Sabová Džuppová, Peter Cvik a Samuel Paučo. Rozhodla o tom medzinárodná porota, ktorá hodnotila diela 128 maliarov prihlásených do 13. ročníka súťaže Maľba. Ocenené práce spolu s dielami ostatných finalistov súťaže si môžete prísť pozrieť zblízka do bratislavskej Galérie Nedbalka do 11. novembra.

Poznáme 20 finalistov súťaže Maľba 2018

Medzinárodná porota ohodnotila diela 128 účastníkov súťaže Maľba 2018, z ktorých vybrala 20 najlepších umeleckých diel mladých slovenských maliarov. Tí postupujú do finále, z ktorého vzídu 3 víťazi. Diela 20 finalistov si môžete pozrieť bezplatne v Galérii Nedbalka v dňoch od 28. septembra do 11. novembra.

Do súťaže Maľba sa prihlásilo 128 maliarov

Príležitosť zapojiť sa do súťaže Maľba mali mladí profesionálni umelci už po 13-ty krát. Výsledky registrácie ukazujú, že pôjde o silný ročník. Prihlášku vyplnilo 128 súťažiacich, ktorých diela sú teraz v rukách medzinárodnej odbornej poroty, ktorá vyberie 20 finalistov.

Viac noviniek