Galéria víťazov

Žofia Dubová

1. miesto Maľba 2017

“Uznanie medzinárodnej poroty, ktorej názor je relevantný aj za hranicami Slovenska, vnímam ako veľký osobný úspech. Finančná odmena, ktorú som získala v súťaži Maľba, mi umožnila viac experimentovať a hľadať nové výzvy.“

Erik Šille

1. miesto Maľba 2009

“Vďaka Maľbe som získal pozornosť odborníkov na umenie i záujem verejnosti. Je to krásna iniciatíva a je obdivuhodné, že Nadácia VÚB podporuje mladých umelcov.“

Prečítajte si rozhovor s Erikom Šille

Vo svojej tvorbe prepája temnotu s farbami a prostredníctvom fantazijných postáv reflektuje problémy spoločnosti. Maliar Erik Šille začínal tvoriť pred rokmi. Inšpiráciou mu bola elektronická hudba aj sci-fi témy. Dnes patrí k najúspešnejším maliarom strednej generácie, no ako porotca súťaže Maľba priznáva, že rokmi je kritickejší, a to najmä k sebe.

Mená najlepších maliarov roka 2018 sú známe

Najlepšími mladými maliarmi roka 2018 sa stali Jarmila Sabová Džuppová, Peter Cvik a Samuel Paučo. Rozhodla o tom medzinárodná porota, ktorá hodnotila diela 128 maliarov prihlásených do 13. ročníka súťaže Maľba. Ocenené práce spolu s dielami ostatných finalistov súťaže si môžete prísť pozrieť zblízka do bratislavskej Galérie Nedbalka do 11. novembra.

Poznáme 20 finalistov súťaže Maľba 2018

Medzinárodná porota ohodnotila diela 128 účastníkov súťaže Maľba 2018, z ktorých vybrala 20 najlepších umeleckých diel mladých slovenských maliarov. Tí postupujú do finále, z ktorého vzídu 3 víťazi. Diela 20 finalistov si môžete pozrieť bezplatne v Galérii Nedbalka v dňoch od 28. septembra do 11. novembra.

Viac noviniek