Mená najlepších maliarov roka 2018 sú známe

Najlepšími mladými maliarmi roka 2018 sa stali Jarmila Sabová Džuppová, Peter Cvik a Samuel Paučo. Rozhodla o tom medzinárodná porota, ktorá hodnotila diela 128 maliarov prihlásených do 13. ročníka súťaže Maľba. Ocenené práce spolu s dielami ostatných finalistov súťaže si môžete prísť pozrieť zblízka do bratislavskej Galérie Nedbalka do 11. novembra.

Poznáme 20 finalistov súťaže Maľba 2018

Medzinárodná porota ohodnotila diela 128 účastníkov súťaže Maľba 2018, z ktorých vybrala 20 najlepších umeleckých diel mladých slovenských maliarov. Tí postupujú do finále, z ktorého vzídu 3 víťazi. Diela 20 finalistov si môžete pozrieť bezplatne v Galérii Nedbalka v dňoch od 28. septembra do 11. novembra.

Do súťaže Maľba sa prihlásilo 128 maliarov

Príležitosť zapojiť sa do súťaže Maľba mali mladí profesionálni umelci už po 13-ty krát. Výsledky registrácie ukazujú, že pôjde o silný ročník. Prihlášku vyplnilo 128 súťažiacich, ktorých diela sú teraz v rukách medzinárodnej odbornej poroty, ktorá vyberie 20 finalistov.

Prečítajte si rozhovor s víťazkou súťaže Maľba 2017

Na strednej škole ju učitelia od štúdia umenia odhovárali, napriek tomu sa rozhodla ísť cestou, ktorá jej bola najbližšia. Víťazka súťaže Maľba 2017 prezradila ako ľuďom vysvetľuje hodnotu obrazu, o jej práci, inšpirácii a o štúdiu maľby doma a v zahraničí.

Vyhlasujeme nový ročník súťaže Maľba

Nadácia VÚB spúšťa prihlasovanie do 13. ročníka súťaže Maľba. Aj tento rok medzinárodná porota vyberie do finále 20 mladých slovenských maliarov a 3 najlepším udelí finančnú odmenu vo výške 20-tisíc eur. Prihláste sa cez online formulár od 16. apríla do 17. júna 2018.

Maľba v Miláne

Nadácia VÚB minulý rok organizovala súťaž pre mladých umelcov Maľba 12. krát. Preto v roku 2015, pri príležitosti 10. výročia súťaže, zorganizovala po Slovensku niekoľko expozícií pod názvom „10 rokov Maľby“. A minulý rok sa výstavná kolekcia predstavila aj v Taliansku.