15. ročník súťaže Maľba

Je nám veľkým potešením, že aj tento rok môžeme vyhlásiť súťaž Maľba - cenu Nadácie VÚB za maliarske dielo pre mladých umelcov, ktorá funguje od roku 2006.

Týchto 20 maliarov postupuje do finále súťaže Maľba 2019

Mladým maliarom, ktorí sa zúčastňujú rok čo rok súťaže Maľba, sa vypláca ich vytrvalosť. Svedčí o tom 14. ročník už dobre etablovanej iniciatívy Nadácie VÚB. Spomedzi 96 zapojených talentov vybrala tohtoročná medzinárodná porota 20 maliarov, z ktorých až 18 už v minulosti skúšalo touto formou svoje šťastie. Trojica najlepších umelcov bude známa v septembri. Nadácia VÚB podporí víťazov v ich ďalšej tvorbe celkovou sumou 20-tisíc eur.

Jarmila Sabová Džuppová: Bez maľby mám pocit, že neviem o sebe a o svete nič

Maliarka Jarmila Sabová Džuppová sa už viackrát zúčastnila na súťaži Maľba, ktorú organizuje Nadácia VÚB. V roku 2018 obsadila tretie miesto s dielom nazvaným Kolotoč zarastený medzi orechom a čerešňou. V tvorbe čerpá motívy z fragmentov vlastných denníkov. Zachytáva motívy domova s jeho priestorovými i časovými zmenami, ale aj ekologické tematizovanie života.