Leto pod palmou v Novej Cvernovke láka na svieži program

Kultúrno-kreatívne centrum Nová Cvernovka sa nechystá cez letné prázdniny oddychovať. Práve naopak, v priebehu mesiacov júl a august pripravuje bohatý outdoorový program, ktorý zaplní každý deň v týždni. Podujatia budú mať pestrý záber od vzdelávacích a kultúrno-spoločenských diskusií i prednášok, literárnych čítaní, cez dokumentárne aj hrané filmy, hudobné koncerty i dj sety či popoludnia s chill oddychovým programom.
03.07.2019

Program letných mesiacov júl a august sa bude konať v Park de Palma, čo je názov parku v areáli Novej Cvernovky na Račianskej 78 v Bratislave, ktorý susedí s bývalou fabrikou na výrobu olejov – Palma. Dominantná sila výraznej výškovej technickej stavby fabriky je súčasťou miestneho genius loci. V týchto outdoorových priestoroch si budú môcť návštevníci vychutnať program, ktorý behom roka prebieha v sále.

Foto: Michal Líner

Každý deň v týždni bude počas Leta pod Palmou venovaný inému podujatiu, vďaka čomu počas oboch letných mesiacov Nová Cvernovka návštevníkom prinesie pravidelný program, v ktorom si nájdu svoje rodiny s deťmi, školopovinní aj pracujúci či teenageri a vysokoškoláci.

Všetky utorky budú patriť dokumentárnym filmom, v stredy sa na prednáškach návštevníci dozvedia zaujímavosti z rôznych oblastí, štvrtky sa budú premietať tie najlepšie letné hrané filmy, piatky a soboty park roztancujú koncerty a live dj sety a nedele budú mať kľudnú atmosféru v podobe chill programu pre deti, rodičov aj nerodičov.

Foto: Michal Líner

Malí aj veľkí návštevníci si môžu užívať atmosféru letného festivalu v meste a tiež pod Palmou vďaka Nadácii VÚB, ktorá je partnerom živej kultúry v Novej Cvernovke. Park de Palma bude mať otvorené svoje brány takmer každý letný deň!

Otvárací týždeň Leta pod Palmou odštartuje v utorok 2. júla letným kinom a  dokumentom o Richardovi Müllerovi Nespoznaný, program bude v stredu pokračovať prednáškou ako správne separovať odpad, ďalej sa návštevníci môžu tešiť na letnú lovestory Call me by your name a pracovný týždeň uzavrie koncert živelnej ženskej shoegazovej chorvátskej hudobnej kapely Žen.

Foto: Michal Líner

V priebehu nasledujúcich týždňov do programu pribudnú ďalšie koncerty a podujatia, ako napríklad sprievodné aktivity v rámci dúhového PRIDE Festivalu, letná Pecha Kucha Night Bratislava s gastro edíciou, warm-up nitrianskeho hudobného festivalu FLAAM, ochutnávka ciderov, večer instagramovej poézie “Od Slova do Slova”, premietanie série dokumentárnych filmov Expremiéri, koncert Mariána Slávku, predstavia sa hudobné zoskupenia Ptakh Jung z Ukrainy a Our Stories či mnohé ďalšie.

Eventy nájdete na Facebooku: https://www.facebook.com/novacvernovka alebo webe Novej Cvernovky: https://novacvernovka.eu/program.