Zvyšujeme počet aktívnych žien v podnikaní na Slovensku

V Nadácii VÚB veríme, že základným pilierom konkurencieschopného podnikateľského prostredia je vzdelávanie. Preto podporujeme inštitúcie a organizácie, ktoré sa venujú vzdelávaniu v oblasti podnikania a zvyšovaniu jeho kvality, či pripravovaniu výnimočných a invenčných projektov najmä pre ženy.
24. 01. 2017

Jednou z organizácií, ktorá sa venuje vzdelávaniu v podnikateľskej oblasti je aj Impact Hub. Impact Hub je medzinárodná platforma podporujúca začínajúcich podnikateľov, spoločensko-prospešné projekty a vzdelávanie v oblasti podnikateľských zručností.

Vďaka podpore Nadácie VÚB v roku 2016 organizoval Impact Hub pre aktívne ženy celoročný vzdelávací cyklus prednášok Business Women Workshops a sériu jednorázových individuálnych poradenstiev na vopred určené biznisové témy Business Clinic 3.

Líderkám začínajúcich podnikateľských nápadov a zmysluplných komunitných aktivít, ale aj študentkám a po vzdelaní túžiacim dámam venovala Nadácia VÚB prostredníctvom Impact Hubu sériu 22 workshopov zameraných na získanie praktických zručností v oblasti marketingu, online komunikácie, manažmentu, či IT.

Súčasťou tohtoročnej série Business Women Workshops bol aj dvojdňový workshop Rails Girls, na ktorom sa 60 dievčat a žien naučilo vytvoriť webové aplikácie od štádia konceptu až po kódovanie, a tým viac spoznať web ako platformu pre ich nápady.

Business Clinic 3 je tretia séria úspešného mentoringového formátu, počas ktorého získajú projekty one-to-one odborné poradenstvo od expertov z oblasti práva, účtovníctva, marketingu a online komunikácie.

Nadácia VÚB v rámci obidvoch formátov umožnila získať nové praktické skúsenosti ihneď aplikovateľné na svoj projekt či rozbiehajúci biznis vyše 300 účastníčkam, čím prispela k lepšiemu podnikateľskému prostrediu na Slovensku akceptujúcemu ženy ako podnikateľky.